Motto:


Menirea dintai a femeii este de a da nastere. Numai asa viata isi justifica continuitatea...







Menirea de mama este poate cel mai greu, profund si responsabil dar din tot ce poate fi oferit de viata. O lupta continua intre fericire, suferinta, este de la sine inteles ca a da viata este cel mai dificil si cel mai nobil examen sustinut de femeie. A fi mama este tocmai rezultatul acestui examen.







Ce fel de mama sunt? Alegerea este in bratele tale...doar deschide-ti sufletul, priveste-l si o sa simti!







Nenumaratelor femei care aleg aceasta provocare: misiunea de mama...







(De la un suflet de mama...)







joi, 10 iunie 2010

SUPTUL DEGETULUI

Este suzeta o alegere buna?
De ce isi suge degetul bebelusul? De placere. Este un act voluntar, odata descoperita senzatia data de suptul degetului, cu greu va renunta la acest obicei. S-ar putea spune ca un bebelus isi inlatura singur anumite stari de tensiune, singuratate disconfort prin suptul degetului.
Cand isi suge copilul degetul? Cand plange si vrea sa se linisteasca si nu primeste alintare din alta parte, cand ii e foame si nu primeste rapid mancarea, cand ii e somn, cand simte nevoia sa fie rasfatat.
Cand bebelusul e suficient de mare(dupa 6 luni)ca sa poata explora obiectele din jurul lui, alege si atceva, poate renunta la deget sau il inlocuieste partial, asadar alege un colt de cearsaf, paturica, o jucarie, coltul hainelor.
Ce se intampla daca se incearca dezvatul de acest obicei?
E clar ca bebelusul singur nu-si va refuza acest rasfat, iar incercarea parintilor de a-l face sa renunte, nu va avea mare succes, va fi simtita de micut cu nemultumire si nu va primi deloc bine aceasta initiativa.
S-a observat ca acei bebelusi(si mai tarziu copii) care sunt privati de atentie si afectiune, se comporta ca si cand ar fi gasit prin suptul degetului, alintarea de care au nevoie.
Daca nu renunta la acest obicei, mai tarziu, odata cu inaintarea in varsta, copilului i se poate deforma arcada dentara sau chiar palatul osos.
Parintii considera ca daca "ii servesc" bebelusului suzeta, vor inlatura suptul degetului. Cum stau lucrurile? Suzeta e un obiect strain, deci poate fi eliminata oarecum usor, degetul este asa-zisul "obiect la purtator", mai greu de eliminat. Daca se elimina suzeta, bebelusul va cauta un inlocuitor, cel mai la indemana fiind degetul.
Asadar, acest obicei, se manifesta diferit de la caz la caz, fiecare bebelus renuntand mai devreme sau mai tarziu la suptul degetului. Bineinteles ca anumite initiative din partea parintilor vor fi de mare folos in renuntarea la acest obicei. Foarte mult ajuta distragerea atentiei cu diverse jocuri si activitati care sa-l faca pe ce mic sa uite pur si simplu de suptul degetului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu